ROTT.barrels: onze barrel aged lijn

ROTT.barrels: onze barrel aged lijn

We schreven er al eerder over: wij zijn fan van barrel aged bieren! Daarom lanceren wij een nieuwe lijn. Onder de naam ROTT.barrels brengen we op onregelmatig basis en in gelimiteerde oplage unieke vatgerijpte bieren uit.

De reeks valt op door een eigen strak en stijlvol design. Daarnaast vullen we onze barrel aged bieren af op fles. We vinden dit beter passen bij deze premium bierstijl. De flessen worden voorzien van een mooie kleurvolle wax. Deze wax houdt zuurstof tegen, waardoor het bier langer goed blijft en je de fles kunt bewaren tot dat ene speciale moment. Al zeggen wij altijd: bier is gebrouwen om te drinken en drink het vers.

Eerste ROTT.barrel

Het eerste barrel aged bier in onze nieuwe lijn is begin maart 2021 uitgebracht. Een Imperial Stout die zes maanden op Buffalo Trace vaten heeft gelegen. Buffalo Trace is een bourbon whisky gemaakt in de Amerikaanse staat Kentucky. Nadat de whisky uit de vaten is gehaald, hebben wij ze gevuld met een dikke Imperial Stout. Door het bier zes maanden te rijpen in deze vaten, heeft het bier prachtige complexe smaken gekregen. Denk aan vanille, chocolade, kokos en hout. Het bier is dik en fluweelzacht.

ROTT.barrels kopen of bestellen?

De eerste ROTT.barrel is volledig in de voorverkoop uitverkocht en super goed ontvangen. Vraag dus snel na bij je lokale slijter of ze nog beschikbaar zijn. Op het moment van schrijven hebben we nog enkele flessen in onze webshop, dus je kunt ook hier een kijkje nemen. Zijn ze op? Dan moet je helaas wachten op ons volgende vatgerijpte bier. Wil je als eerste op de hoogte zijn zodra er een nieuw bier uitkomt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.