Rotterdamse brouwers lanceren collab

Rotterdamse brouwers lanceren collab

Een gezamenlijk bier van de vier beste brouwers uit Rotterdam. 010 All Star Collab is een feit en vanaf nu verkrijgbaar. Deze heerlijk frisse Double Dryhopped New England Breakfast IPA is gebrouwen door Kaapse Brouwers, Brouwerij Noordt, Vet & Lazy en ROTT. Brouwers, in samenwerking met LocalCraftbeer.

Coronacrisis

Tijdens de coronacrisis werkten deze brouwerijen al meerdere keren samen. Zo was er bij de eerste lockdown de lancering van de Rotterdam Beer Survival Kit en in december vorig jaar werd in samenwerking met LocalCraftbeer de 010 Craftbox gelanceerd. In deze boxen zitten wisselende speciaalbieren van de individuele brouwerijen. Een gezamenlijk bier was er nog niet. Het werd dus hoog tijd om dit bier te brouwen. Want ook al is het coronavirus voor iedereen een enorme spelbederver, het verbroedert ook.

Rotterdams karakter

Al sparrend over het recept werd al snel duidelijk dat het bier een Rotterdams karakter moest krijgen. Er werd gekozen voor een Double New England IPA met lokale ingrediënten. In het bier is haver van Quaker verwerkt. Dit internationale bedrijf is gevestigd op Rotterdam Zuid. Verder is maisgrits gebruikt van Codrico, een bedrijf gevestigd aan de Rijnhaven in Rotterdam. Als extra smaakmaker en eerbetoon aan de Rotterdamse fruithavens is een flinke hoeveelheid bosvruchten toegevoegd. De Rotterdamse fruithavens waren ooit één van de grootste fruithavens ter wereld en nu de thuisbasis van Kaapse Brouwers. Het uiteindelijke resultaat is een lekker, volmondig en fruitig bier van 8,0% met een licht bittertje. Hierdoor krijg je zin in een tweede slok!

010 All Star Collab

Over de naam van het bier waren de brouwerijen het ook snel eens: 010 All Star Collab. Rotterdams en met een knipoog naar de jaarlijkse sterrenwedstrijd in het Amerikaanse basketbal, de All-Star Game.

Reportage TV Rijnmond

Meer weten? TV Rijnmond was aanwezig bij het afvullen van het bier en maakte er een leuke reportage over. Bekijk deze hier.