Rotterdamse bierbrouwers veroveren zilveren medaille bij Dutch Beer Challenge

Rotterdamse bierbrouwers veroveren zilveren medaille bij Dutch Beer Challenge

Op 4 april 2018 werden de prijzen voor de vierde editie van de Dutch Beer Challenge in Rotterdam uitgereikt. De Rotterdamse ROTT. Brouwers veroverden met hun ROTT.ontbijt een zilveren medaille voor de beste stout/porter van Nederland.

ROTT.ontbijt
De ROTT.onbijt is een stout waaraan in het brouwproces verse koffiebonen van de Rotterdamse koffiebranderij Brandzaak zijn toegevoegd. Ondanks een relatief laag alcoholpercentage heeft het bier veel smaak. Het bier is zacht en toegankelijk en de koffie geeft het bier ook iets licht fruitigs.

De ROTT.ontbijt is door onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten blind geproefd en verkozen tot tweede beste van Nederland in de biercategorie stout/porter. De biercompetitie geldt als de meest prestigieuze bierwedstrijd van Nederland.

Supertrots
Brouwers Olivier en Lisette zijn supertrots: “Het publiek kan onze bieren al bekoren, maar dat nationale en internationale experts ons bier van hoge kwaliteit vinden is natuurlijk helemaal gaaf. Dit geeft veel energie om nieuwe bieren te ontwikkelen en zo Rotterdam nog verder als bierstad op de kaart te zetten”.

Klik hier voor meer informatie over de Dutch Beer Challenge.