Rotterdam Bier 10-daagse

Rotterdam Bier 10-daagse

Tijdens de Rotterdam Bier 10-daagse (16 t/m 25 mei 2024) staat Rotterdams craftbeer centraal en worden tien dagen lang bierige activiteiten georganiseerd.

010 Bierstad

Na de succesvolle eerste Week van het Rotterdamse Bier in 2023, gaat het samenwerkingsverband verder onder de naam ‘010 Bierstad’ en wordt nu de ‘Rotterdam Bier 10-daagse’ georganiseerd. Vanuit dit samenwerkingsverband worden tien dagen lang zoveel mogelijk initiatieven georganiseerd die de Rotterdamse biercultuur versterken. 010 Bierstad wil hiermee niet alleen de lokale biercultuur vieren, maar ook Rotterdam promoten als dé stad voor bierliefhebbers.

Gezamenlijk event

De Rotterdam Bier 10-daagse is inmiddels veel meer dan alleen een event van de Rotterdamse brouwerijen. Lisette Tanis van ROTT. Brouwers benadrukt het belang van een gedeelde inspanning: “Het is een gezamenlijk initiatief en we willen met dit event iedereen betrekken die bijdraagt aan de rijke biercultuur van Rotterdam, van brouwerijen tot horecagelegenheden en van slijters en bierwinkels tot bierliefhebbers”.

Tsjomme Zijlstra van Kaapse Brouwers vult aan: “Tijdens de Rotterdam Bier 10-daagse willen we niet alleen lokaal bier vieren, maar ook de gemeenschap die het mogelijk maakt. Het is geweldig om te zien hoe onze passie voor craftbeer mensen samenbrengt en de Rotterdamse biercultuur versterkt.”

Release van MAASsive Rotterdam Collab

Een bijzonder moment tijdens de Rotterdam Bier 10-daagse is de release van de MAASsive Rotterdam Collab, een gezamenlijk brouwsel van veertien Rotterdamse brouwerijen. Dit speciale bier, een New Zealand pilsner, zal op 16 mei om 20.00 uur bij Haagse Bluf (Haagseveer 90) worden gelanceerd, waar bierliefhebbers en brouwers samen proosten op de Rotterdamse bierscene. Iedereen is van harte uitgenodigd het bier te komen proeven.

Haagse Bluf is een eet- en biercafé dat al jaren het Rotterdamse bier promoot, onder andere door een vaste tap voor Rotterdams bier en een koelkast vol lokale brouwsels. Annette van der Vlugt, eigenaresse Haagse Bluf: “We zijn ontzettend trots en blij om als Bluf-team gastheer te zijn van deze speciale gelegenheid tijdens de Rotterdam Bier 10-daagse. Het is fantastisch om te zien hoe de Rotterdamse bierscene samenkomt en ik kijk ernaar uit om onze gasten te laten genieten van deze unieke samenwerking tussen lokale brouwerijen”.

Programma en meer informatie

Tijdens de Rotterdam Bier 10-daagse worden activiteiten georganiseerd op verschillende locaties in de stad. Van pub crawls tot bierproeverijen, en van Tap Take Overs tot rondleidingen en masterclasses bij brouwerijen. Ook is er bij de horeca veel Rotterdams bier op de tap te vinden en krijg je bij verschillende winkels 10% korting op al het Rotterdamse bier.

Er komen nog dagelijks activiteiten bij. Het actuele programma en het laatste nieuws over de Rotterdam Bier 10-daagse zijn te vinden via de social media kanalen Facebook en Instagram.