ROTT.raket is het Lekkerste Bier van Zuid-Holland

ROTT.raket is het Lekkerste Bier van Zuid-Holland

Op zondag 25 augustus 2019 werd tijdens het Delftse Bierfestival de winnaar bekend gemaakt van de jaarlijkse verkiezing van het Lekkerste Bier van Zuid-Holland. Dit jaar is ROTT.raket van ROTT. Brouwers uit Rotterdam verkozen tot winnaar.

ROTT.raket is een Red IPA. Een IPA (India Pale Ale) is van oorsprong een Engelse bierstijl. Volgens de oude verhalen werd aan het bier veel hop toegevoegd, zodat het voor langere tijd houdbaar was tijdens de lange boottocht richting de toen Engelse kolonie India. Hop is net als alcohol een natuurlijk conserveringsmiddel. Door de toevoeging van de hoeveelheid hop krijgt het bier een uitgesproken en wat bittere smaak.

Volgens de jury kenmerkt ROTT.raket zich door de perfecte balans tussen de mouten en de hoppen. Het bier is mooi rood-amber van kleur, zacht en fruitig van smaak en eindigt met een mooie stevige bitterheid.

ROTT. Brouwers uit Rotterdam volgt met hun winnende bier Brouwerij De Blauwe IJsbeer (2017) uit Nieuwpoort en Ebontree (2018) uit Dordrecht op.