Eerste bierfestival op Goeree-Overflakkee

Eerste bierfestival op Goeree-Overflakkee

Eerste bierfestival op Goeree-Overflakkee georganiseerd door drie brouwerijen, waarvan de brouwers allen hun roots op het (voormalige) eiland hebben.

Op zaterdag 6 oktober wordt Staerk Staeltje Solaes Festival georganiseerd, het eerste bierfestival op Goeree-Overflakkee. De organisatoren zijn drie brouwerijen, waarvan de brouwers allen hun roots op het (voormalige) eiland hebben.

Brouwerij Solaes
Voor het eerst sinds de middeleeuwen heeft Goeree-Overflakkee vanaf 2017 weer een eigen bier. Solaes bier heeft een typisch Flakkees karakter. Een beetje bars, maar met een groot hart. Brouwerij Solaes is de winnaar van de Beerwulf Brouwerij Verkiezing 2018.

ROTT. Brouwers
Beide brouwers zijn geboren en getogen op Goeree-Overflakkee, maar wonen inmiddels alweer vijftien jaar in Rotterdam. Sinds 2017 brouwen ze hun bier onder de naam ROTT. Brouwers. Niks rottigs aan, maar lekkere kraftbiertjes waarbij de grenzen worden opgezocht. In 2018 veroverden ze met hun ROTT.ontbijt een zilveren medaille voor de beste stout/porter van Nederland bij de vierde editie van de Dutch Beer Challenge.

Ebontree
Ook deze brouwer is geboren en getogen op het eiland Goeree-Overflakkee en nu woonachtig in Dordrecht. De brouwerij staat voor eigenwijze bieren die soms met bijzondere ingrediënten worden gebrouwen. In 2018 is de Ebon 3C IPA uitgeroepen tot lekkerste bier van Zuid-Holland.

Meer dan bier
Dus genoeg lekkere bieren om van te genieten. Maar met als thema Cirque de la Boheme kun je een hoop meer verwachten! Denk aan theater, muziek, cabaret, film, bieryoga en natuurlijk lekker eten.

Praktische informatie
Het festijn vindt plaats op een bijzondere locatie met een rijke historie. Een ticket kost € 19,50. Hiervoor krijgt je toegang, inclusief een festivalglas en één consumptie. Tickets zijn te verkrijgen via http://solaes.nl/tickets.