De Week van het Rotterdamse Bier

De Week van het Rotterdamse Bier

De Rotterdamse bierscene laat zich gelden. Van 9 t/m 14 mei 2023 mei bundelen elf Rotterdamse brouwerijen hun krachten. Samen organiseren ze in deze week allerlei bierige activiteiten onder de noemer “Sterker door Samenwerking”.

Mega 010-collab

En wat is nu een beter voorbeeld van samenwerking dan samen een bier te brouwen voor Rotterdam? Het resultaat is een superstrakke en hoppige Cold IPA (7,0%), passend bij het Rotterdamse karakter: uitgesproken en goed doordrinkbaar.

Op woensdag 10 mei lanceren de brouwerijen dit bier bij Eet- en Biercafé Haagse Bluf (Haagseveer 90). Daar toasten alle brouwers om 19.30 uur op de Rotterdamse bierscene. Iedereen is van harte uitgenodigd het bier te komen proeven.

De Rotterdamse brouwers zijn dankbaar

De Rotterdamse horeca heeft het de afgelopen jaren zwaar gehad, maar de Rotterdamse brouwers hebben altijd op hun steun kunnen rekenen. De Week van het Rotterdamse Bier is een mooie gelegenheid om iets terug te doen. Tsjomme Zijlstra van Kaapse Brouwers: “Tien locaties krijgen een fust van onze nieuwe collab aangeboden, symbolisch voor de netcode van Rotterdam. We willen echter benadrukken dat er nog veel meer locaties zijn die de Rotterdamse brouwerijen door dik en dun hebben gesteund en we zijn hen hier enorm dankbaar voor”. Daarom worden de hele week diverse activiteiten georganiseerd bij verschillende gelegenheden.

Lisette Tanis van ROTT. Brouwers vult aan: “We willen met die initiatieven tijdens De Week van het Rotterdamse Bier Rotterdam nog meer promoten als echte bierstad. We hebben als stad de wereld veel te bieden met onze mooie horecazaken, slijters en brouwerijen.”

Programma

De Rotterdamse bierweek wordt georganiseerd in de Week van het Nederlandse Bier. Een week waarin de Nederlandse biercultuur in de schijnwerper staat. Laat je verrassen door het unieke Rotterdamse bierlandschap. Doe mee met een pubcrawl of haak aan bij een tasting en ontdek waarom Rotterdam dé stad voor bierliefhebbers is. Hieronder vind je het totale programma:

  • Dinsdag 9 mei: 28-jarig jubileumfeest van Stadsbrouwerij De Pelgrim.
  • Woensdag 10 mei: Release 010-collab Sterker door Samenwerking bij Haagse Bluf.
  • Donderdag 11 mei: Massive Rotterdam Tap Take Over bij Kaapse Kaap.
  • Vrijdag 12 mei: Kaapse Tap Take Over bij Westkop & Beertasting ROTT. Brouwers bij Karreman Biermeesters.
  • Zaterdag 13 mei: Big Rotterdam Pub Crawl powered by Rotterdam Craftbeer Tours en diverse rondleidingen in de stad.
  • Zondag 14 mei: Big Rotterdam Pub Crawl powered by Rotterdam Craftbeer Tours en diverse rondleidingen in de stad.

Deelnemende brouwerijen

De brouwerijen die meedoen aan het initiatief zijn: Kaapse Brouwers, Brouwerij Noordt, Stadshaven Brouwerij, Stadsbrouwerij De Pelgrim, Vet & Lazy, ROTT. Brouwers, Hofbrouwerij Reijngoud, Trots Bier Rotterdam, Jelster Bier, Brouwerij Groos en Hoevebrugsche Bierbrouwerij.

Meer informatie

Kom en ontdek het unieke Rotterdamse bierlandschap tijdens De Week van het Rotterdamse Bier! Bekijk het Facebook-event voor meer informatie en updates.