Bier in blik? Yes we can!

Bier in blik? Yes we can!

Als één van de eerste Rotterdamse brouwerijen is ROTT. Brouwers begonnen met het afvullen van bieren op blik. Regelmatig krijgen wij de vraag: waarom? Bier in blik is nog niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Toch is blik de ideale verpakking voor speciaal bier. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

1. Laat geen licht toe
Als er één vijand is van bier, dan is het wel (zon)licht en UV-stralen. Dit tast namelijk bepaalde stoffen in het bier aan, waardoor het bier gaat stinken en een vreemde smaakt krijgt. Hoe lichter gekleurd de fles, hoe eerder dit probleem optreedt. Een blikje is 100% lichtdicht en daarom veel beter.

2. Er komt geen zuurstof bij
De tweede reden is oxidatie. Bier reageert negatief met zuurstof. Je bier gaat hierdoor naar karton of nat papier smaken. De huidige kroonkurken, waarmee flessen worden afgesloten, zijn enorm verbeterd sinds hun uitvinding. Toch zijn ze niet zo effectief als blik: 100% luchtdicht en dat helpt enorm bij het behouden van de smaak.

3. Lichter in gewicht
In gewicht is blik lichter dan glas en ze zijn ontzettend geschikt om te stapelen. Dat is bijvoorbeeld heel prettig als je wat blikjes mee wilt nemen naar het strand of park. Maar ook kun je meer bier kwijt in je koelkast. En dat laatste is ook weer heel fijn voor de horeca (minder opslagruimte nodig). En wat voor de koelkast geldt, geldt ook voor een vrachtwagen. In één vrachtwagen passen behoorlijk meer bierblikken dan bierflessen. Dit bespaart transportkosten, wat weer goed is voor het milieu.

4. Sneller gekoeld
Bier in blik wordt sneller koud dan bier in fles. Het dunne metaal zorgt voor een snellere koeling van je bier. Extra pluspunten: dit betekent ook nog eens dat je minder elektriciteit gebruikt en tijd bespaart.

5. Beter te recyclen
Blik is beter te recyclen dan flessen. Zelfs statiegeldflessen lijken minder aantrekkelijk, want ze gebruiken ongelooflijke hoeveelheden brandstof om per vrachtwagen heen en weer te worden gereden, en het waterverbruik om ze te spoelen is enorm.

Ook hoeven we ons inmiddels geen zorgen meer te maken over een mogelijke metaalsmaak. Inmiddels wordt blik voorzien van coatings die de smaakreactie voorkomen.

Conclusie
Blik is dus de superieure bierverpakking. ROTT. Brouwers staat voor kwaliteit en om kwaliteit en versheid te garanderen vullen wij onze bieren af op blik. Dus hophop bestellen die blikken!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.