Beer Geeks beats ALS bier collab

Beer Geeks beats ALS bier collab

Ook dit jaar slaan de Beer Geeks en 57 Nederlandse brouwers de handen in één om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Alweer voor de derde keer. Waar de eerste twee jaar de brouwerijen één bier brouwden voor het goede doel, is dit jaar gekozen voor maar liefst zes verschillende bieren. Alle winst van de verkoop gaat naar Stichting ALS. ROTT. Brouwers doet natuurlijk weer mee met dit prachtige initiatief.

Brouwdag bij Brouwerij Frontaal

Inmiddels zijn de zes bieren gebrouwen bij de volgende brouwerijen: vandeStreek (Utrecht), Kompaan (Den Haag), Frontaal (Breda), Moersleutel (Alkmaar), Baxbier (Groningen) en Walhalla (Amsterdam). Bij elke brouwerij is een andere bierstijl gekozen.

ROTT. Brouwers was aanwezig bij Brouwerij Frontaal, waar samen met tien andere brouwerijen (o.a. Brouwerij Bliksem, Brouwerij Solaes, Ebontree, Brouwerij de Man en Brouwerij Bravoure) een mooie barleywine is gebrouwen. Om het bier een extra touch te geven is Lapsang Souchong thee toegevoegd aan het bier. Deze thee geeft een frisse en zachte rooksmaak aan het bier.

Draag bij aan de strijd tegen ALS

ROTT. Brouwers is trots te kunnen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Wil je ook je steentje bijdragen? Dat kan. De zes verschillende bieren worden gebundeld in een 6-pack. Partners Mitra en Multi Bier verspreiden de 6-packs over het land. Eind maart kun je deze in de winkels en online kopen. Door jouw aankoop kan er meer onderzoek worden gedaan naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Wil je op een andere manier bijdragen? Kijk dan op beergeeksbeatals.nl of op de ALS-actiepagina. Hier kun je onder andere merchandise kopen of een donatie doen.

Beer Geeks

Beer Geeks is een Facebook groep waarin liefhebbers van bier zich verenigen om hun passie voor speciaalbier te delen. Geen bier, brouwer of festival blijft in deze groep onbesproken en dat weten ook de meelezende brouwers te waarderen. Er wordt niet alleen veel over bier gepraat, maar er worden ook vriendschappen voor het leven gesloten, lief en leed gedeeld én er wordt bijzonder veel gelachen. Het kwam bij de groep dan ook hard aan toen Oscar Wagner, één van de prominente leden, is 2015 overleed aan de gevolgen van ALS. Drie jaar geleden besloot de groep daarom in actie te komen om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte. En dat deden ze, hoe kan het ook anders, door een biertje te brouwen.